Tuesday, July 14, 2009

kat mana mana pun ada

pergi setesen minyak

"MOTOSIKAL SAHAJA"

pergi cari kerja

"VACANCY!"
(female,chinese,speak english only)

nak masuk kelab malam

"LADIES NITE ONLY"

nak parking keta

"VIP ONLY"

nak masuk tonton teater

"KERUSI DIKOSONGKAN UNTUK JEMPUTAN"

nak mintak tender koperasi

"KRONI SAHAJA'



setiap manusia itu berhak untuk dilayan secara sama dan adil
apa yang membezakan manusia itu adalah iman nya...

19 comments:

paiseh said...

ni kriteria nama dia.. penah dengar??

aloy_paradoks said...

motor sahaja... mampos la.

en.Adam said...

paiseh~
bagi aku ini diskriminasi...

aloy~
padan muka bangla tu kena sound ngan
aloy.haha

dark ray said...

kalau masuk masjid pun ada..

sahaja aku beriktikaf di masjid ini 2 rakaat kerana Allah taala..

triple x malaya said...

nak poligami

YANG BERKEMAMPUAN SAHAJE..

bias® said...

kat toilet pun ada what? lelaki sahaja.

patungcendana said...

kat pos office pun ada...pos laju sahaja...ahaha

dah baik ke....

perubahan cuaca macam pindah ke kutub utara... :-D

en.Adam said...

dark ray~
amin,kau dah ke pangkal jalan

triple x~
oit aniverseri kau lagi berapa hari je!!

bias~
tulah pasal
kalau xde kan best??
laki ngan pomuan campur??

patung~
hahahaha
kat mana2 pun ada

triple x malaya said...

SENYAP2 la BEB..

a.b geldofg said...

bro kt lorong hj taib
tbuka utk umum
jom!

patungcendana said...

re:...bukakan mata dan hati mu...
:-)

mata dan hati aku sentiasa terbuka...cuma kadang pandangan agak kabur...huhuhu

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hahaha...suku sakat..kroni meroni..

en.Adam said...

tripple x~
aku kalau boleh nak buat satu entri pasal aniverseri kau!haha

ab geldofg~
hah tu yang aku suka tu!!
jum!!bila??

akupentoi~
lama tak nampak bro!!idup jgak lu eh??

aloy_paradoks said...

org anivesery kat PD... hahahahha.

mamai said...

satu benda mereka lupa Dia berada dimana sahaja

wahyudi my said...

Sedar atau tidak kita dikelilingi segala macam diskriminasi, isolasi, pengasingan, double standard, phobia, stereotype, kroni, groupie, atau apalah namanya..sucks kan..

Internasionale? Angan2 yang tidak kesampaian selagi yg bernama manusia, aku, kau, mereka, kita semua masih di tempurung akal yg sama.
Pecahkan tempurung!

Nice one adam.

en.Adam said...

aloy~
romantik tu....hehehe

mamai~
mereka leka dan lalai
lupa terus tentang Dia

wahyudi my~
nice feedback Wahyudi my!
aku suka
memang rasa macam tahi hidup
di dunia yang masih lagi dalam
tempurung ini
penat cuba untuk pecahkan tempurung

triple x malaya said...

tukar plan la..gua pg melake..

en.Adam said...

triple x~
oh romantiknye!!
melaka best bro