Friday, May 29, 2009

pulang ke desa...

Ajib: Ise lembu kau apa cter??

Ise: oh lembu aku memang tiptop beb!tadi aku pegi padang, potong rumput untuk lembu aku,
rumput kat padang tu terbaik seyh!!!

Ajib: Gila ah!ko potong rumput kat mana beb???aku pun nak jugak ah..
kau takkan nak simpan sorang kot...

Ise: mana boleh bagitau kau,secret place aku tu beb...hahah

Ajib: Gerek seyh!!poyo ar lu..

Ise : lepas aku bagi lembu aku makan rumput tu..
fuh,hepi gler ah lembu aku,dah tak banyak bunyik dah

Ajib: yeke beb??huishh ni mesti rumput terbaek nih!!
eh bagi r aku,jeles seyh!!kambing aku pun nak merasa jugak weh..hahah

Ise: hahaha..gelabah la ko ni..rilek ah..

ajib:babi r ko!!poyo!!

Ise: aku amek kat padang sebelah rumah Pak Mat dowh..
memang terbaek lah!!fuh.

Ajib:eh,jum ah esok kita gerak sekali nak??

Ise: aku set je!!

*perbualan ini telah ditranslate kan kepada bahasa Kolumpo yang stailo untuk kemudahan pembaca semua*

P/s:dah lama tak sembang pasal lembu,rumput,kambing,tembakau dan macam2 lagi yang orang kampung biasa bualkan

13 comments:

aloy_paradoks said...

apsal lu ubah ke bahasa KL,,,,,
dah tak stylo...

Dark Ray said...

multad...

en.Adam said...

aloy~
bahasa kolumpo kan stailo...
aku ikut peredaran zaman la..
baru lah macam budak kl!!

Dark Ray~
multad tu apa???

Dark Ray said...

orang tak pandai sebut r

bias® said...

stailo ker keyell? stailo ker?

en.Adam said...

dark ray~
ooooo..macam shy la??

shitagi~
keyyell stailo dowh..
kau stailo tak??

zul hafixi said...

ntah... ko ubah bahase da x stailo.. dah x jiwa bangsa dah...

a.b geldofg said...

bhasa kl bhg mana tu bro
bhg gombak ke bhg setapak

gua kmbali bghairah bro

patungcendana said...

KL ada bahasa?...

orang Kl reti ke sebut lembu,rumput,kambing,tembakau dan macam2 lagi yang orang kampung biasa bualkan...ahaha

ahli kelab?...erk...letak la nama best sikit kat kelab tu...baru aku jadi ahli...:-p

bias® said...

lembu,rumput,kambing,tembakau dan macam2 lagi yang orang kampung biasa bualkan...ahaha.

dah!

patungcendana said...

bias

practise lagi sebut 99 kali...pronunciation tak betul lagi tu...:-D

hehehe...kau orang keyell ke?

orange.itu.jingga. said...

haha.......

en.Adam said...

zul hafixi~
aku ubah ada maksud bro,aku cinta bahasa aku..hehe

ab geldofg~
aku tak pasti,
mungkin tengah2 kot..haha
tahniah bro!!aku merindui kau

bias~
e sopan sikit,jgn mencarut!

patung~
bias ni malas sikit bab2
prektis..hehe

orange.itu.jingga
gelak ikhlas ke tak ikhlas??