Friday, May 8, 2009

mukhtar paling gemar

Nama aku Mukhtar Dahari.
aku paling gemar menikmati tiupan angin segar di muka aku,
menikmati setiap belaian lembut angin segar
yang singgah di muka aku, nyaman, segar dan etc.
rambut aku yang panjang macam rambut Faizal Tahir akan
mengerbang dan berterbangan ditiup angin itu.
ahhhh sungguh segar sekali apabila angin itu menulusuk ke kulit kepala aku.
rambut aku mengerbang ibarat rambut pontianak dalam Pontianak Harum Sundal Malam.
bila naik motosikal Yamaha 125z aku akan naik laju-laju dan
haram aku nak pakai helmet sebab aku paling gemar tiupan angin segar di muka aku..
suatu hari pandangan aku didatangi dengan kelibat seorang perempuan muda bergetah
berbodi mengancam (sebijik macam Angelina Jolie) dan kulit putih melepak ibarat lampu kalimantan di tepian jalan..
aku pun macam biasa
'phheeeeeeewwwwiiit' perempuan muda bergetah, berbodi mengancam (sebijik macam Angelina Jolie)
dan kulit putih melepak ibarat lampu kalimantan di tepian jalan..

Hon!hon!
skreeeeeeeeeeeeeeetttttttt gedebuuushhhh!!!!!!!!!!
(bagi yang tidak jelas,ini soundtrack bunyi keta eksiden normal dalam filem melayu)

nama aku Mukhtar Dahari
aku paling gemar
menikmati tiupan angin segar di muka aku


P/s : Sufian Abas punya buku, punya pengaruh, punya entri, punya aku....

16 comments:

shitagi said...

mati tak?

patungcendana said...

ahahahahaha.....

dan tercapailah objective perempuan muda bergetah
berbodi mengancam (sebijik macam Angelina Jolie) dan kulit putih melepak ibarat lampu kalimantan di tepian jalan..tu... :-D

en.Adam said...

shitagi ~ errrrr yang tu aku tak tau lah...
aku tiada di tempat kejadian..
kira macam teka-teki jugak lah..



patung ~ perempuan muda bergetah
berbodi mengancam (sebijik macam Angelina Jolie) dan kulit putih melepak ibarat lampu kalimantan di tepian jalan..tu..tak tahu pun objective dia,tapi yang pasti dia ketawa terguling-guling di tepian jalan pada hari kejadian..
hahahaha :-)

patungcendana said...

hehehe...objective separa-sedar...sebab tu dia ketawa terguling2... :-D

a.b geldofg said...

nama aku pulak..mukhriz mahathir

aku suka mnikmati hasil titik peluh ayahanda aku

emmmmmm nyaman..........

en.Adam said...

patung ~ oh patutla..ada minda separa sedar jgak


ab ~ kemana tidak tumpah peluh ayah kalau
bukan ke anak kesayangan nye...


emmmmmm senang lenang...

aloy_paradoks said...

tanak komen entry ni..

a.b geldofg said...

kuah yg dibawa tk tumpahlah bro

dia bawa elok2...siap taruk dlm bekas plastik yg btingkat

banyak tingkat tauuuuuuuu

en.Adam said...

aloy ~ em kenapa aloy??entri kali ni tak asli??
memang tak asli,aku pun nak rehatkan otak
jugak..hahha

ab ~ wah banyak nye tingkat......
kalau tak tumpah mesti ayah dia
yang bagi..kan kan?
sharing is caring

patungcendana said...

perempuan je ada minda separa sedar...

lelaki takde minda...ahahahahahaha

patungcendana said...

aku ada soalan yang tak relevan dengan entry...

siapakah gerangan Awang Labu tu? menarik sangat namanya. :-)

patungcendana said...

aku suka la awang labu tu...

re:... ini drama indonesia...sebab tu ada ribut taufan...hehehe...gunung berapi je aku lupa nak masukkan...

relax...aku masih bayu... :-D

patungcendana said...

lupa pulak...

tahnk you for the wish...

I'll try my best untuk menjadi ibu dan ayah yang baik walau tak sempurna... :-)

patungcendana said...

re: multitasking is my middle name...ahahaha

kalau tak multi task, 24 jam sehari tak cukup la...

aloy_paradoks said...

satu entry satu minggu.. kadang dekat sebulan..

a.b geldofg said...

bila nak tukar entry bin baru daaaaaaaaaaaaa?