Saturday, May 16, 2009

belajar bisnes

Ahad ada hari sukan kat sekolah..
Aziz dan Razak berpakat untuk jual 'colek' buah..
mungkin boleh dapat duit lebih,boleh main tikam nombor nanti..

Sabtu,mereka minta outing dari warden
nak ke pasar, beli buah, beli colek, beli pisau, beli bekas polisterin
sampai je kat Kota Bharu, Aziz dan Razak lepak depan KFC
hidu bau....
dah petang sikit,Aziz dan Razak bergerak ke pasar,
beli buah,beli colek,beli pisau,beli bekas polisterin..
dah habis beli buah,beli colek,beli pisau,beli bekas polisterin
mereka pulang kembali ke asrama..

buah disimpan dalam bekas polisterin besar
taknak bagi busuk, nanti esok boleh jual colek buah yang
fresh, budak budak ni semua suka benda-benda yang fresh
Aziz lepak bilik Razak malam tu,
nak bincang plan bisnes,esok boleh dapat duit lebih..
Josh dan Seph tumpang bincang sama
walaupun takde kena mengena ngan diorang..
jam dah pukul 1:00 pagi...
last makan tadi waktu supper
pukul 11:00
perut remaja senang lapar..
Aziz dan Razak tak tahan
lapar sangat..
Josh dan Seph pun tumpang lapar jugak...

.........................................................................

Hari Ahad
suasana meriah,macam Hari Sukan
padang sekolah penuh dengan budak2 lumba lari
dan penonton..
gerai-gerai makanan meriah..
penuh dengan budak-budak dan cikgu..

"Gerai Colek Buah"
~murah dan segar~

dari jauh nampak papan tanda gerai
tapi hampa
gerai kosong,
tiada peniaga,tiada buah,tiada pembeli

Aziz dan Razak tak main tikam nombor minggu tu

15 comments:

aloy_paradoks said...

lepas ni stop entry berapa lama lak....
heheheheheheh...
hahahahahahahha...
huhuhuhuhuhuh,,,
hokhokhokokhokhoko..
kuikuikuikuikuikuik...

gua prektis gelak tuk "Berani Mati"

patungcendana said...

kota baru??? memang kelantan...hehe...

takut aku dengar aloy gelak...boleh mati...haha

aliffie® said...

kenaper tak colek org? mintak ransom? lag masyuk kut?

en.Adam said...

aloy paradoks~
gagagagagagagaga
hakhakhakhakhakhak
kahkahkahkahkahkahkahkahkah
huahahahahahahahahah
hhuhuhuhuhuhuhuhuhu
hohohohohohohohoho

ok tak gua gelak??
ada macam farid??

lu celaka

en.Adam said...

patung~
kota baru bukan di kelantan lah

aloy memang menakutkan
kau tak jmpa dia in person lagi
hahahah


alifie??eh bukan shitagi ke??
eh??eh??

menarik idea kau
esk aku culik shy!!

patungcendana said...

oh...habis kota baru kat mana?

aloy in person lagi menakutkan dari gelak dia ke...interesting tu...aku kena tengok sendiri...hehe..

Dark Ray said...

dengar cerita lu nak belajar jual rokok..
lucky ada?
bak sebatang..
berapa sen?

en.Adam said...

dark ray~
lucky tu apa??
dgr cte kau lulus interbiu tadi??
Tahniah!!

aloy_paradoks said...

woi Adam, dr ko mengarut baik ko g belajar gelak.. bagi gua rasa ketawa ikhlas lu..

Patung Tanak tengok "Berani Mati" ke?

a.b geldofg said...

tuhan tdorkan
untuk elak jadi kaya
sb tuhan tahu
bila kaya
mula lupa yg dia manusia

patungcendana said...

re:...kota baru dalam minda aku lah..
kota baru ni len skit..hahahha

jadi minda kau masih lagi kelantan...hahaha

aku memang nak jumpa in person makhluk bernama aloy tu...hehe

en.Adam said...

aloy paradoks~
haaaaaaaahahahahahaha
kahkahkahkahkahkahkah
kihkihkihkihkihkih!
tgh berlatih la ni,ada peningkatan??

Ab~
apabila duit mula menguasai manusia
duit lah yang menjadi tuan
tuhan kepada mereka yang
tunduk dengan kekuasaaan duit
maka ketika itu
manusia akan lupa bahawa dia ni
manusia....

patungcendana said...

bila pementasan tu?

aku plan nak gi kl next weekend.

kenapa manusia boleh lupa
dari mana datang asal usulnya
bertuankan duit manusia sengsara
kemanakah perginya budi bicara

jawab en.Adam...hehehe

a.b geldofg said...

bro kasi entry ghairah satu

patungcendana said...

kau xde next wkend? aloy ada tak?

takpe la...sure aku akan ke kl lagi lepas tu...

pandai gak kau jawab syair aku ya... :-)