Wednesday, February 25, 2009

kedai pelayan....

Biasa nye apabila waktu malam menjelma, warga kota metropolitan ini akan berpusu-pusu
menuju kedai mamak,kedai makan,kopitiam, semuanye dengan tujuan yang sama:
melepak,rehat,minum-minum,makan-makan,sembang-sembang,dan sebagainye...
pabila malam makin lewat maka masing-masing akan pulang ke habitat mereka...
itulah aktiviti biasa yang dilakukan warga kota untuk melepaskan rasa penat lelah mereka
setelah penat berkerja seharian......

Tapi lain pula bagi warga kampung kawe..
kat kampung kawe cara mereka melepas kan penat dan beristirehat
lebih menarik dan lebih menyoronokan..
Apabila malam menjelma,maka berpusu-pusulah puak jantan ni
(perempuan jarang keluar rumah malam) ke kedai makan atau warung..
dari luar memanglah nampak macam warung atau kedai makan biasa yang deterangi dan dihias dengan lampu
kalimantan berwarna-warni..Lampu-lampu yang berwarna-warni ni bertujuan untuk menarik
pelanggan yang lalu-lalang di jalan berhampiran..
tapi kedai-kedai ini sangat unik dan sangat menghiburkan(bagi puak jantan)..
kenapa???
Biasanya kami akan menggelarkan kedai ini sebagai 'Kedai Pelayan'.
Bukan nye bermaksud kedai tu kita kena layan sendiri,
tapi kedai-kedai tersebut mempunyai daya tarikan nye tersendiri..
Biasa nye tauke-tauke kedai ni,akan ke siam,masuk ke kampung-kampung di Narathiwat,Golok,Pattani..
kat sinilah mereka akan mencari gadis-gadis sunti dari siam,mereka akan pilih gadis-gadis siam yang kulitnye putih gebu,hidung mancung,muka cantik dan manis,badan solid macam angelina jolie,fuh!memang kalau tengok skali macam maya karin lah..Lepas pilih seorang-dua yang mempunyai ciri-ciri yang menarik,mereka akan membawa gadis-gadis tersebut masuk ke Malaysia dan berkerja di kedai mereka sebagai pelayan..
Cuba bayangkan gadis yang kulitnye putih menggebu,muka halus,hidung mancung,badan solid,harum semerbak datang kat kamu dan ambil order..menarik kan??berbanding kat kota metropolitan ni mamak yang itam,tangan berbulu,badan berbau datang ambik order..mana yang lagi menarik???hehehe..
Yang membuatkan orang lebih tertarik,mereka ini bukan sahaja mengambil order makanan,tapi mereka juga pandai melayan setiap pelanggan yang datang,fuh!denga muka manis, suara manja dan seksi mereka akan melayan kita tanpa rasa jemu pun,kadang-kadang sampai setengah jam kat meja kita pun order tak ambik2 lagi..
malah siapa-siapa yang pandai mengayat ada peluang la nak dating dengan mereka ni,kalau mahu nak nikah pun boleh...
Puak-puak jantan kat kampung kawe ni tak kira lah yang muda,dewasa,bujang,dah berbini,yang tua kerepot pun tak kan
lepaskan peluang untuk pergi membuang masa di kedai pelayan ni sambil mencuci mata..
Pernah satu hari tu ada sorang perempuan datang ke kedai pelayan tempat kawe dan kawan-kawan selalu melepak pastu bising-bising dan buat kecoh..tak pasal-pasal pelayan yang cantik tu kena maki hamun dengan perempuan tu,l
epas tue ada sorang mamat bangun,pegang tangan perempuan tersebut dan bawa dia pergi jauh-jauh..Rupanye mamat tadi laki perempuan tu..hahahaha...Dasat sungguh penangan kedai pelayan ni, sampai laki yang dah ada bini pun tak lekat duk rumah,diorang lagi selesa lepak kat kedai pelayan sambil dihiburkan oleh pelayan-pelayan yang cantik dan manja ni..

p/s:kawe nak bukak satu kedai pelayan kat shah alam,mesti kedai makan kawe untung kan??

6 comments:

PAJID said...

lalala~

yeah (0_o)

Dark Ray said...

tengok lah siapa pelayan lu. kalau jucka gua rasa bengkrap lu

en.Adam said...

pajid:-yeahhh!!pajid dah menyanyi dlm blog aku....hahaha


Dark Ray:-mampos aku nk amek juka...aku cacri pelayan yang comel2 lah..

aloy_paradoks said...

ko amik pajid la keje amik order..die pun comel gak.

ab geldofg said...

memang lah ramai lepak kat mamak ke....tapi tkda lah bpusu2....obe beto mu ni

en.Adam said...

aloy:- pajid????hurmmmm..nnt aku fikirkan..

Ab:- aku saja je nak bagi ada hiperbola skit dlm
cerita ni..hahah