Thursday, October 2, 2008

raya datang lagi!!!!

rutin biasa aku pada satu syawal:

6.30 a.m: tuk wan dah bising2 sowh bangun,sebab sepupusepapat ramai,so kena berebut blik air

7.30 a.m: baru dapat mandi(x perlu lah ak citerkan apa yang ak bwat dlm bilik air kan???)

7.45 a.m: makan nasi hujan panas dengan kuah kuzi(sejenis masakan klantan mak ak buat)

8.00 a.m: dah kena pegi masjid sbb klau pegi lewat sgt takut x de tempat parking

8:15 a.m: lepak kat bawah masjid,sbb kat atas da penuh ngan mamat2 bangla..celaka btol!

8:30 a.m: tasbih raya ,kadang2 ak tertido masa tasbih tue..hahah

9.00 a.m: solat raya lah!x kan nak solat maghrib plak pagi2 raya nih!

9.45 a.m: baru abes khutbah yg pangjang dan apa benda yg pak imam tu kata pon ak x tau!lepas tu family ak tros gerak pegi kubur nenek ak sedekahkan yasin(part ni ak x suka sgt sbb ak lemah skit bab2 baca al-quran,slalu mesti ak yg plg lambat abes baca yasin..hampeh)

10:15 a.m: balik umah tuk wan,melantak juadah yg dah tersedia..

10.30 a.m: beraya ngan paklong,mak ngah parent ak,abg ak sambil kutip duit raya yg dierg bagi..

11.00 a.m: kteorg beramai2 start gerak pegi umah sedara mara yg laen utk mengattact juadah yg mereka sediakan...

ARRRRRRGGGHHHHHH!!!!!!bosan lah kisah hari raya ak,mmg rutin tu je tiap2 taun sampai ak pon bosan nak tulis!!x payah baca lah..baek korang tgk redtube lagi best!!huh.

p/s: apa kata ak ajak femili ak celebrate kismes plak taun depan,bwat parti liar,barulah seronok ak kisahkan dlm blog nih!!btol x??

3 comments:

aloy@nurul said...

AKU ORANG PERTAMA KOMEN KAT BLOG NI,,,

MAKA TERIMALAH KOMEN YANG IKHKLAS DARI AKU:

rutin biasa aku pada satu syawal:

6.30 a.m: tuk wan dah bising2 sowh bangun,sebab sepupusepapat ramai,so kena berebut blik air

7.30 a.m: baru dapat mandi(x perlu lah ak citerkan apa yang ak bwat dlm bilik air kan???)

7.45 a.m: makan nasi hujan panas dengan kuah kuzi(sejenis masakan klantan mak ak buat)

8.00 a.m: dah kena pegi masjid sbb klau pegi lewat sgt takut x de tempat parking

8:15 a.m: lepak kat bawah masjid,sbb kat atas da penuh ngan mamat2 bangla..celaka btol!

8:30 a.m: tasbih raya ,kadang2 ak tertido masa tasbih tue..hahah

9.00 a.m: solat raya lah!x kan nak solat maghrib plak pagi2 raya nih!

9.45 a.m: baru abes khutbah yg pangjang dan apa benda yg pak imam tu kata pon ak x tau!lepas tu family ak tros gerak pegi kubur nenek ak sedekahkan yasin(part ni ak x suka sgt sbb ak lemah skit bab2 baca al-quran,slalu mesti ak yg plg lambat abes baca yasin..hampeh)

10:15 a.m: balik umah tuk wan,melantak juadah yg dah tersedia..

10.30 a.m: beraya ngan paklong,mak ngah parent ak,abg ak sambil kutip duit raya yg dierg bagi..

11.00 a.m: kteorg beramai2 start gerak pegi umah sedara mara yg laen utk mengattact juadah yg mereka sediakan...

ARRRRRRGGGHHHHHH!!!!!!bosan lah kisah hari raya ak,mmg rutin tu je tiap2 taun sampai ak pon bosan nak tulis!!x payah baca lah..baek korang tgk redtube lagi best!!huh.

p/s: apa kata ak ajak femili ak celebrate kismes plak taun depan,bwat parti liar,barulah seronok ak kisahkan dlm blog nih!!btol x??

aloy@nurul said...

woi,,jap lagi g pusat kebudayaan,,jgn lupe,,,
jd penerbit ni mmg berat tugas.

kumandibulan said...

mmg berat..
eh bukan kau pelakon ke??
kau pegilah hafal skrip
jgn pedulikan kteorg..
hahhaha