Sunday, December 20, 2009

yenki murah

Pak Rahman bersandar di tepi Teksi nya sambil menyedut asap hasil daripada pembakaran tembakau....
lama Pak Rahman menyedut rokok,kemudian perlahan-lahan menghembus keluar asap rokok
fuhhhhhhhhh...lega rasanya..baru sekarang dia dapat berehat selepas sehari penat bekerja,hujung minggu ni ramai sikit orang nak guna khidmat dia..
selepas habis sekotak rokok dihisapnye,datang seorang lelaki tua berambut putih,berjanggut putih dan gemok...dengan tergesa-gesa lelaki tua itu membuat tawaran kepada Pak Rahman.

Lelaki Tua:Kamu boleh tolong hantar saya ke Stesen Padang Jawa??saya nak cepat ni,I have flight to catch

Pak Rahman:emmm boleh boleh,masuklah (sambil membuka pintu kepada lelaki tua itu)

Lelaki tua:terima kasih ye,kalau boleh tolong cepat sikit

Pak Rahman:ok,xde masalah,

Pak Rahman kemudian masuk ke tempat duduk pemandu,pantas kaki menekan clutch,masukkan gear satu dan terus memecut pergi

*hurmmm kalau aku pergi ikut S.16 ni lagi dekat dan lagi cepat,tambang dia mesti lebih kurang 3.50.....tapi kalau aku ikut S.7 lagi jauh,tambang pun mesti naek Rm 4.50...*

di atas adalah monologue dalaman Pak Rahman

Pak Rahman:Encik,kita ikut jalan S.7 ye??sana lagi dekat dan cepat,dah la x jam..ok??

Lelaki Tua:emmmm ok

Pak Rahman tersenyum dengan rezeki lebih dia hari ini...

Pak Rahman:ok encik,dah sampai,RM 4.50 ye

Lelaki tua itu menyeluk poket seluar sebelah kanan nya,lalu mengeluarkan sekeping not Rm 10,nah duitnye,keep da change!

Lelaki tua itu tersenyum sinis sambil meninggalkan Pak Rahman dan teksi nya..

Pak Rahman:errr...


P/s:lelaki tua itu tiada kaitan dengan Santa Claus

11 comments:

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

pak rahman yang rahman

patungcendana said...

yenki murah!

en.Adam said...

errrr
sila komen mengikut isi entri ye..

patungcendana said...

komen ikut tajuk tak boleh ke?

en.Adam said...

patung~keji!haha

dzul hafixi said...

pak rahman tamak selalu rugi..

ahh..

en.Adam said...

dzul hafixi~rugi ke??haha

triple x malaya said...

yenki tu ape?

aloy_paradoks said...

Rahman B ke? ko nak kene sepak ke?

en.Adam said...

triple x~yenki tu ketuk ketuk

aloy~pahal plak kau ni??

patungcendana said...

re:...kau ada kan...dalam gambar pun ada...yang sibuk ajak kita orang gi rombongan ke kelantan tu...bukan kau ke?